Narvikin tarina

Kennel Leipzigin maaseudulla

Narvik, mistä edes alottasin. Tällä kennelillä on oma pitkähkö historiansa, mutta ketä me oikein ollaan, mistä tähän on tultu?
Oli vuosi 2012, varmaankin tyypillisesti sateinen kesäkuu kun olin jo muutaman vuoden häärännyt virtuaalipuolen virallisella puolella toisen kennelin parissa. Mutta se ei kumminkaan riittänyt, halusin perustaa toisen kennelin kun huomasin että monella muullakin oli! Mutta sitten rupesi mietityttämään kovasti uuden kennelin kasvatusrotu, mikä ihme se voisi olla. FCI1'set ovat aina olleet suuressa suosiossani, mutta siellä on niin paljon valinnanvaraa. Bordercollieita ja belgianpaimenkoira tervuereneita oli jo toisessa kennelissä, eli ei niitä. Sitten rupesin miettimään, että mitä jos saksanpaimenkoira?
Selailin aikani virtuaalipuolen saksanpaimenkoirien suosiota ja huomasin niiden olevan vallan suuressa suosiossa! Rotu oli siis nyt lukkoon lyöty, sitten nimi...
Nimivalinta olikin rotuvalintaa vaikeampi loppupeleissä, että teki mieli jossain vaiheessa lyödä hanskat tiskiin koko uuden kennelin suhteen. Eksyin taas googlen kautta selailemaan saksanpaimenkoira-kenneleitä, jos vaikka niiden avulla saisin osviittaa oman kennelin nimelle. Monta päivää tätä pähkäiltyäni se iskostui mieleen, vom Sauer Regen! Omaperäinen, saksalaistyylinen, ja sopi täydellisesti oman rotuni kennel/kasvatusnimeksi. Tämän jälkeen aloin rakentamaan sivuja suntuubin puolelle, mutta alle vuoden aikana siirsin uuden kennelin ketunjalan-osoitteen alle.

Mutta minkä takia saksanpaimenkoira? Kyseinen rotu on kiinnostanut itseäni todella paljon pienestä pitäen, ja tekemisissä näiden paimentolaisten kanssa on tullut häärättyä. Omaa saksalaista ei vielä kennelin perustamisaikoina ollut, joten ehkä siinäkin on yksi syy miksi halusin perustaa kennelin missä niitä kasvatetaan. Ehkä enemmän jopa itseäkin yllätti että kallistuin käyttö-linjaisten saksalaisten puolelle, vaikka omaa historiaa on enemmään vaan näyttöpuolen edustajien kanssa. No mutta, vaihtelu virkistää kuten sanotaan. Asiaan palaten, tämä rotu miellyttää minua itseäni erittäin paljon luonteeltaan ja monipuolisuudellaan harrastuspuolella. Rodusta kun on melkein mihinpä vaan, pitäisikö sanoa että vain taivas on rajana! Eikä ulkonäössäkään ole moittimista, onhan saksanpaimenkoira nyt näyttävä ja upea ilmestys missä tilanteessa tahansa.

Eikä Narvik suinkaan aina ole samalla nimellä kulkenut, kuten ylempää tuleekin ilmi. Vom Sauer Regen, siinä oli niin mahtava nimi aikoinaan omasta mielestä kuin olla voi. Kumminkin nimi alkoi tympiä jossain vaiheessa, joten se oli sitten vaihdettava. Olisiko ollut vuoden 2013 lopulla, kun kennel sai uudeksi nimekseen HELL Monroe´s, tämä sai inspiraationsa IRL-maailmassa olevasta kennelistä Hellraiser. Siinä nimessä on potkua, joten sen inspiroimana halusin luoda jotain samanlaista. Tällä nimellä mentiinkin sitten useampikin vuosi ja kasvattejakin nimen alle tuli paljon. Mutta sitten taas iski se salama samaan päähän, tää nimi ei toimi ja se pitää vaihtaa. Nyt oli hakusessa huomattavasti aikasempia lyhyempi ja ytimekkäämpi nimi, mikä ei tulisi enää ikinä kennelin historiassa muuttumaan.
Mutta kuinkas kävikään, vuoden 2017 alkupuolella nimi vaihtui nykyiseksi Narvikiksi. Ajaton, lyhyt ja ytimekäs, se se on. Itse kennelin nimi tuli mieleen yhtenä iltana kun olin menossa nukkumaan ja mietin samalla mihin ihmeeseen vaihtaisin vanhan kennelnimen. Narvik sai nimensä kuin tähdenlento, yhtä nopeasti, ja tässä on tarkoitus pysyä koko kennelin loppuelämä. Niin kauan, kunnes tarinan viimeinen sivu on saatu päätökseen.
Koska se tulee? Sitä ei vielä tiedä, aika näyttää.