Guthrun

Bortsuvauvoja muiden kiusaksi

Guthrun on ollut pystyssä vuodesta 2010 ja kasvattanut siitä asti täydellisyydessään bordercollieita. Minulle pentueessa tärkeimpinä on laatu, sen jälkeen tulee vasta määrä. Koska määrähän ei korvaa laatua. Monipuolisuudestaan johtuen bordercollien kanssa voi lähteä harrastamaan eri lajeja. Jotkut koirat ovat olleet enemmänkin sertihaita, näyttelyt menevät kuin ruusuilla tanssimisesta, toisilla taas ei. Ja sama juttu käyttöpuolen lajien kanssa. Jokainen koirahan on oma yksilönsä, eivät kaikki ole samanlaisia.
En odota kasvattieni uusilta omistajilta pakollista kisakalenterin täyttämistä virallisissa kisoissa. Pääasia että koira saa pysyvän ja hyvän kodin.
Pentueita en myöskään teetä hetken mielijohteesta, vaan tarkkaan harkitusti. Yritän löytää suunnitelluille pentueille mahdollisimman soveltuvat vanhemmat, sekä sopivat ajankohdat.
(Lue myös: Pentueinfo)

Sijoituspentu?

Silloin tällöin luovutan pentueesta yhden pennun sijoitukseen, jos vain sellaiselle löytyy kiinnostusta.
Sijoituspentu tarkoittaa sitä, että annan pennun uudelle omistajalle, joka hoitaa koiran kisauttamisen (virallisissa kilpailuissa) ja kasvatuksen, mutta minä omistan koirasta vielä puolet.
Kasvatin omistajan kanssa sovitaan vaikka turrilan puolella erikseen, mitä kisatuloksia koiralta odotan ennen pentuetta. Kun sovitut kriteerit ovat täyttyneet, käytän koiraa yhteen pentueeseen omassa kennelissäni. Pentueen jälkeen koiran omistajuus siirtyy kokonaan uudelle omistajalle. Ja halutessaan koiraa voi käyttää vielä itse jalostukseen, jos haluaa.
Jos kiinnostusta löytyy sijoituspennusta, sitä saa rohkeasti tulla kyselemään asiasta turrilan omasta pentuetopasta.

Suunnitteilla

Alle listataan Guthruniin suunnitteilla olevat yhdistelmät, nämä eivät välttämättä tule toteutumaan juuri tässä järjestyksessä.
Sekä mahdollisesti vanhemmat saattavat muuttua matkan varrella.

Ei pentueita suunnitteilla.