Guthrun

Guthrunilaisia naperoita

bortsuvauvoja muiden kiusaksi

Guthrun on ollut pystyssä vuodesta 2010 ja kasvattanut siitä asti täydellisyydessään bordercollieita. Minulle pentueessa tärkeimpinä on laatu, sen jälkeen tulee vasta määrä. Koska määrähän ei korvaa laatua. Monipuolisuudestaan johtuen bordercollien kanssa voi lähteä harrastamaan eri lajeja. Jotkut koirat ovat olleet enemmänkin sertihaita, näyttelyt menevät kuin ruusuilla tanssimisesta, toisilla taas ei. Ja sama juttu käyttöpuolen lajien kanssa. Jokainen koirahan on oma yksilönsä, eivät kaikki ole samanlaisia.
En odota kasvattieni uusilta omistajilta pakollista todella aktiivista toimintaa kisakalenterin täyttämistä. Pääasia että koira saa pysyvän ja hyvän kodin, missä sen kanssa tultaisiin edes jonkin verran osallistumaan kilpailuihin.
Pentueita en myöskään teetä hetken mielijohteesta, vaan tarkkaan harkitusti. Koska yritän ja takaankin suunnitellulle pentueelle soveltuvat vanhemmat, ja sopivan ajankohdan, ennenkun teen niin sanotun lopullisen päätökseni. Pennuille tulisi löytymään hyvä ja pysyvä, mahdollisimman aktiivinen uusi koti.
(Lue myös: Pentueinfo)

Sijoituspentu?

Silloin tällöin luovutan pentueesta yhden pennun sijoitukseen, jos vain sellaiselle löytyy kiinnostusta. Mieluiten sij. pennunkin annan aktiiviseen ja pysyvään kotiin, missä kasvatettaisiin samaa rotua, kuin täälläkin.
Sijoituspentu tarkoittaa sitä, että annan pennun uudelle omistajalle, joka hoitaa koiran kisauttamisen (virallisissa kilpailuissa) ja kasvatuksen, mutta minä; omistan koirasta vielä puolet. Sitten kun kasvattajan (minun) mielestäni koiran kanssa on kilpailtu tarpeeksi ja sillä on riittävästi ikää, käytän sitä ainakin kerran jalostukseen. Pentueen jälkeen koiran omistajuus siirtyy kokonaan uudelle omistajalle.
Jos kiinnostusta löytyy sijoituspennusta, sitä saa rohkeasti tulla kyselemään asiasta joko sähköpostitse, tai karvaturrit -foorumilla yksityisviestillä. Ja turrilaan kun tulee Guthrunin pentuetopick, niin sinnekin voi kysymyksiä laittaa.

Suunnitteilla

Yhdistelmät on laitettu alustavaan järjestykseen, mutta tilanteen mukaan mahdollisuus muuttua!
Solmu Mallu | 2019

Moti Otus | 2019